Kadir Gecesi'nde binlerce kişi Eyüpsultan'da bir araya geldi

Binlerce kişi Kadir Gecesi'ni Eyüpsultan'da eda etti.

Kadir Gecesi'nde binlerce kişi Eyüpsultan'da bir araya geldi
18 Nisan 2023 - 14:28

İslam dünyasının Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü önemli merkezi sayılan Eyüpsultan, Kadir gecesinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen Müslümanların akınına uğradı.

Ramazan ayının içerisinde bulunan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini Eyüpsultan’da geçirmek isteyen vatandaşlar, Eyüp Sultan Türbesi’nde dualarını edip, akşam ezanının okunması ile oruçlarını açtılar.

Teravih namazı öncesi, Eyüpsultan Camii imam hatiplerinden Kuran-ı Kerim tilaveti ve sohbet dinleyen vatandaşlar ardından teravih namazı ile geceyi taçlandırdı. Topluca edilen dualara hep bir ağızdan “âmin” denildi.

Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutlayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce Müslüman, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nde İstanbul’un manevi kalbi olan Eyüpsultan’da buluştu. Kur’an- ı Kerim’in indirilmeye başlandığı dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecemiz mübarek olsun. Rabbim; birlik, beraberlik, bereket ve sağlıkla geçireceğimiz güzel günler nasip etsin. Kadir Gecesi’ndeki dualarınızda bizleride unutmayın” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum