Urfi Çetinkaya Istanbul'da yakalandı

Hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan uyuşturucu kaçakcısı Urfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı.

Urfi Çetinkaya Istanbul'da yakalandı
12 Nisan 2023 - 00:06

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Urfi Çetinkaya'nın İstanbul'da yakalandığını açıkladı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Çetinkaya'nın İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yapılan bir baskında gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimimiz ve İstihbarat Başkanlığımızın gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Ürfi Ç. İstanbul Sarıyer ilçesinde saklandığı adreste, TEM ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon sonucunda yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi.


Kamuoyunda uyuşturucu kaçakçılığı ile bilinen Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra silah, mermi ve gümrük kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanmıştı.

18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye mahkum olarak hayatına devam etti. 1989 yılında İstanbul'da 3 kilo uyuşturucu madde ile yakalanan Çetinkaya, 6 ay sonra tahliye edildi.

1991'de ise İspanya'da ele geçirilen 46 kilo eroinin sahibi olduğu suçlamasıyla gözaltına alınan Çetinkaya, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Urfi Çetinkaya, 2000 yılında "Matador" operasyonunda tutuklandı, 2003'te tahliye edildi. Daha sonra "Son Tango" operasyonunda bir kez daha tutuklanan Çetinkaya'nın, 2012'de sağlık sebepleri nedeniyle cezaevinden tahliyesine karar verildi.

İsmi son yıllarda İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yle de anılan Urfi Çetinkaya'nın, Zindaşti ile ortak olduğu iddia ediliyor. 

Urfi Çetinkaya’nın kardeşi Aydın Çetinkaya ve yeğeni Ceyhan Çetinkaya da Mayıs 2022'de gözaltına alınmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum