Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Tarım ve Permakültür Eğitimleri Başlıyor

Eyüpsultan Belediyesi, Tarım 4.0 programı kapsamında peemakültür ve kentsel tarım eğitimleri verecek.

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Tarım ve Permakültür Eğitimleri Başlıyor
03 Eylül 2022 - 13:26
Eyüpsultan Belediyesi Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kentsel Tarım ve Permakültür Eğitimleri “Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” projesi kapsamında toplam 250 kişiye 25’er kişilik sınıflarda haftaiçi ve haftasonu seçenekli olmak üzere ‘Kentsel Tarım ve Permakültür Eğitimleri’ verilecektir.

“Permakültür etik temelli, onarıcı bir sistem tasarım bilimidir.” İnsanların ihtiyaçlarını, yaşadıkları ekosistemin sağlığını koruyarak ve arttırarak karşılayabilen sistemler tasarlar ve yeni bir bakış açısı, çözüm yaklaşımı sunar. İnsanları eyleme geçmeye teşvik eder.

Permakültüre Giriş, doğayla ve tüm canlılara birlikte çalışma ve yaşama felsefesinin detaylarını öğrenmek isteyenler için 2 günlük bir tanışma eğitimi niteliğindedir (12 saatlik). Bill Mollison’un “Permakültür: Bir Tasarımcı Kılavuzu” kitabında yer alan konuları ele alan kurs aynı zamanda 72 saatlik Permakültür Tasarım sertifikası (PDC) kursunun da bir özetidir.
Bu eğitimi tamamlayan katılımcılar Avustralya Permakültür Enstitüsü’nün internet sitesinden kayıt yaptırarak uluslararası permakültür ağına da dâhil olabilirler.

Eğitim toplam 10 oturum olarak planlanmıştır. Her bir oturum için kontenjan 25 kişidir.

1. GÜN
10:00 - 11:30 Tanışma / Dünyamızın Durumu
11:30-12:00 Ara
12:00-13:30 Sürdürülebilirlik Kavramı ve Onarıcı Tarım Yönemteleri Permakültür’ün Tanımı, Etiği ve İlkeleri
13:30-14:30 Yemek Arası
14:30-16:00 Permakültür Tasarımında Temel Kavramlar ve Yöntemler
16:00-16:30 Çay/Kahve Arası
16:30-18:00 Toprak, Toprak Besin Ağ - Kompost türleri: soğuk, sıcak, bokaşi, solucan - UYGULAMA: solucan ve bokaşi kompostu yapımı

2.GÜN
10:00 - 11:30 Tasarımda Örüntü Kavramı
11:30-12:00 Çay/Kahve Arası
12:00-13:30 Su Yönetimi, Şehirde Su Hasadı
13:30-14:30 Yemek Arası
14:30-16:30 Çok Yıllık Sistemler ve Biyoçeşitlilikle

Üretim
16:30-17:00 Ara
17:00-18:00 Kentsel Tarım/ Kent Bahçeleri Tarihi ve Örnekleri / Kapanış

Eğitmenler:

Evren Yıldırım - Permakültür Tasarımcısı, Eğitmen ve Yapımcı

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans, Sabancı Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Proje Yönetici olarak başladığı iş hayatını sırasıyla Aygaz, Vodafone, Turkcell’de pazarlama, segment ve kampanya yöneticisi olarak devam etti. Son olarak BKM Express CRM Yöneticisi görevinin ardından 2017 yılında Permakültür Tasarım Sertifikası aldı ve eğitimine toprak mikrobiyolojisi, biyoyoğun bahçecilik ve uygulamalı bahçıvanlık ile devam etti. Avustralya Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün Ürdün’de gerçekleştirdiği Çölü Yeşillendirme Projesi’nde yer aldı. Yeni Zelanda Koanga Ensititüsü’nde Biyoyoğun Bahçecilik ve Besleyici Gıda Yetiştiriciliği eğitimlerini aldı, enstitüde bahçecilik, tohum saklama alanlarında çalıştı. ESOGÜSEM Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikası aldı. Permakültür Eğitmen Eğitimini tamamlayan Evren, Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü ve İngiltere Ecodemia eğitmenidir. İyiEkim’in partneridir. Aynı zamanda 2017 yılından itibaren Fikirtepe Film’de yürütücü yapımcı olarak çalışmaktadır.

Burcu Arıkan - Permakültür Tasarımcısı, Eğitmen ve Mantar Yetiştiricisi

İstanbul Üniversitesi Psikoloji lisans ve University of Texas Austin İletişim yüksek lisans eğitimlerinden sonra dijital iletişim sektöründe çalışmaya başladı. 10 yılın ardından Mayıs 2017’de Permakültür Tasarım Kursu’na katıldı. Eylül 2017’de ise Geoff Lawton’ın yürütücülüğünde Ürdün’de 1 aylık “Çölü Yeşillendirme” stajını tamamladı. 2.5 yıl kentte tarım uygulamaları yapan Ek Biç Ye İç ekibinde eğitmen, tasarımcı ve bahçıvan olarak çalıştı. 2016 yılından beri şehirde sağlıklı, katkısız, doğal gıdanın nasıl daha erişilebilir olabileceği ve üretilebileceği üzerine çalışmaktadır. Bu yolda İyi Ekim adındaki girişimi ile şehirde besin değeri yüksek gıda üretimini teşvik etmek amaçlı mantar kitleri üretmekte ve şehir ölçeğindeki tasarım projeleri ile besleyici ve adil gıdaya erişim için çözümler sunmaya devam etmektedir.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum