Dursun Ali Erzincanlı'yla Naat Gecesi

Eyüpsultan Belediyesi Zal Paşa Külliyesi önünde kurulan etkinlik alanında bu akşam Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

Dursun Ali Erzincanlı'yla Naat Gecesi
02 Nisan 2023 - 15:13

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu Şair Dursun Ali Erzincanlı oldu.

ERZİNCANLI, DİNLEYİCİLERE DUYGU DOLU BİR RAMAZAN GECESİ YAŞATTI

Hz. Muhammed'in niteliklerini övmek, ondan şefaat dilemek amacıyla yazılan kaside anlamına gelen “Naat Gecesinde” Dursun Ali Erzincanlı sevilen şiirlerini seslendirdi. Söyleşide, “Faran Dağlarında Açan Sevgili”, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu günden ilk vahiy almasına peygamberlik dönemine ve ölümüne kadar geçen süreyi anlatan “40 Yaşındasın”, Bedir Savaşı’nı anlatan “Bedir” ve “Ashabı Saadet” şiirlerini okuyan Erzincanlı, dinleyicilere duygu dolu bir Ramazan gecesi yaşattı.

“ALLAH, İNSANI YARATILIŞIN EN GÜZEL HALİ VE ŞEKLİYLE YARATTI”

Şiirlerinin yanı sıra sohbetiyle de dinleyicilere keyifli bir gece yaşatan Dursun Ali Erzincanlı, söyleşide yaşadığımız dünyada misafir olduğumuzu ifade ederek “Ne yaratılmanın bedelini ödedik, hiç yaratılmamış olabilirdik, Allahutaala ne kadar yaratır sonsuz. Allahutaala yaratmadığı ol demediği de olabilirdik. Bu yaratılma emrinde bir taş, bitki, hayvan olarak da yaratılabilirdik. Ama Allahutaala bizi kendi ifadesiyle Ahsen-i Takvim, yani yaratılışın en güzel hali, en güzel şekliyle yarattı. Bizi kulluğuna davet etmesi bu bizi en güzel yapıyor. Bizi Hz. Adem'in, Hz. Musa’nın , ya da Hz. İbrahim’in kavminden de yaratabilirdi ama bizi Ümmeti Muhammed olarak yarattı, Resulullah Aleyhisselâm’a ümmet kıldı. Bin yıldır İslam’a hizmet etmiş bir ecdadın milletin topraklarında yaşıyoruz. Ebu Eyyûb el-Ensarî Hazretlerinin dizinin dibindeyiz. Bize bu kadar nimet ihsan eden Allahutaala, bu dünyanın sahibi , alemlerin sahibi ve bizi belirli bir süre imtihan için dünyada tutuyor. Biz kısaca bu dünyada misafiriz. Ama sorumlu bir misafiriz. İmtihandan kaçış yok” dedi.

Programın sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına sahneye gelen Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yavuz, Erzincanlı’ya teşekkür ederek Gravürlerde Eyüpsultan kitabını takdim etti.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum